На засіданні колегії Управління Держпраці у Тернопільській області підсумували роботу за попередній рік та визначили завдання про подальше вдосконалення наглядової діяльності

30 січня 2020

 

30 січня під головуванням першого заступника начальника Управління Держпраці у Тернопільській області Володимира Гузенкова відбулося засідання колегія щодо підсумків роботи Управління за 2019 рік.
У 2019 році інспектори праці Управління здійснили 487 заходів державного нагляду та контролю за дотриманням законодавства про працю, під час яких виявили 891 порушення. Частина з виявлених порушень стосувалась заборгованості із заробітної плати. На виконання приписів інспекторів 2098 працівникам виплачено заборгованість із заробітної плати на суму понад 12,8 млн гривень. У підсумку минулоріч за результатами перевірок усунули порушення прав майже 13 тисяч найманих працівників. Також за результатами превентивних та контрольних заходів легалізовано працю понад 5,5 тисяч працівників.
У 2019 році знизився рівень загального травматизму – травмувалось 76 працівників (84 – у 2018 році), проте зріс рівень смертельного травматизму – загинуло 15 працівників (13 – у 2018 році). Начальник відділу інспекційної роботи Управління Віктор Андрійчук розповів про найбільш травмонебезпечні галузі.
«Смертельні нещасні випадки стались у енергетиці, сільському господарстві, житлово-комунальному господарстві, будівництві, соціально-культурній сфері, харчовій промисловості та на автомобільному транспорті. З метою попередження нещасних випадків на виробництві головні державні інспектори Управління здійснили 1214 перевірок виробничих об’єктів суб’єктів господарювання з питань охорони праці та промислової безпеки, виявили 5883 порушень вимог законодавчих і нормативно-правових актів з охорони праці. Притягнуто до адміністративної відповідальності 528 працівників, з них 307 – перші керівники підприємств», – зазначив Віктор Андрійчук.
«Легалізація трудових відносин, детінізація заробітної плати та зниження виробничого травматизму на підприємствах області – пріоритетні напрями роботи Управління у 2020 році», – підсумував засідання колегії перший заступник начальника Управління Володимир Гузенков.

Змінити мову