Тернопільщина: підприємствам харчової галузі рекомендували регулярно проводити усі рівні оперативного контролю за станом охорони праці

13 березня 2020
У березні 2020 року згідно із річним Планом заходів зі здійснення державного нагляду (контролю) головні державні інспектори Управління Держпраці у Тернопільській області перевіряють стан дотримання
вимог законодавства з охорони праці та промислової безпеки, дотримання вимог законодавства про працю та працевлаштування осіб з інвалідністю підприємств харчової промисловості: Товариство з обмеженою відповідальністю «Старт», Товариство з обмеженою відповідальністю «РМФ», Приватне акціонерне товариство «ТерА».
Під час перевірок інспектори звертали увагу на організацію робочих місць у виробничих цехах, проведення технічних оглядів виробничих об’єктів, наявності захисних огороджень на рухомих частинах устаткування, справності блокувальних пристроїв, використання засобів індивідуального захисту працівниками під час виконання робіт, проведення атестації робочих місць.
З керівниками структурних підрозділів провели зустрічі, під час яких обговорили виявлені порушення. Частину із вказаних порушень, вдалось усунути до завершення перевірки з метою попередження виробничих травм. Роботодавці отримали приписи для виконання.
Проведено роз’яснювальну роботу щодо створення для працівників здорових і безпечних умов праці. Запропоновано посилити контроль за станом охорони праці на дільницях структурних підрозділів, регулярно проводити всі рівні оперативного контролю за станом охорони праці.
Під час планових перевірок інспектори Управління Держпраці також надали рекомендації профілактики коронавірусної інфекції для підприємств харчової галузі та залишили інформаційні бюлетені, у яких зазначені основні принципи, як запобігти розповсюдженню вірусних грипоподібних інфекцій серед працівників, а також рекомендації щодо алгоритму дій у випадку виявлення у працівника підозри на захворювання, що зумовлене коронавірусом.
Змінити мову