Тернопільщина: управління Держпраці, Укртрансбезпеки, Нацполіції та облдержадміністрації обговорили питання безпеки працівників, задіяних на автомобільному транспорті 

13 серпня 2020

В Управлінні Держпраці у Тернопільській області відбулась спільна нарада за участю представників управління Укртрансбезпеки, Головного управління національної поліції та обласної державної адміністрації. Під час наради обговорили питання безпеки та захисту здоров′я працівників, задіяних у робочому процесі на автомобільному транспорті.

За перше півріччя 2020 року у суб’єктів господарювання усіх галузей економіки зареєстровано 64 нещасні випадки, що стались унаслідок дорожньо-транспортних пригод, за аналогічний період 2019 року – 60 випадків.

«Зважаючи на ріст рівня виробничого травматизму, сьогодні особливу увагу необхідно зосередити на превентивній діяльності, що сприятиме збереженню людського життя на робочому місці та зменшенню нещасних випадків на виробництві»,  – резюмував перший заступник начальника Управління Держпраці в області Володимир Гузенков.

Актуальним є належне проходження перед- та післярейсових медичних оглядів водіїв, нагляд за технічним станом транспортних засобів. Допускати до керування транспортними засобами потрібно тільки тих працівників, які пройшли відповідне навчання та отримали відповідну кваліфікацію до керування транспортними засобами. Кожний автомобіль має бути укомплектований медичною аптечкою залежно від типу транспортного засобу, знаком аварійної зупинки (миготливим червоним ліхтарем), вогнегасником. Роботодавець зобов’язаний випускати на лінію технічно справні транспортні засоби, укомплектовані, що підтверджується підписом у дорожньому листі особи, яка відповідальна за випуск автомобіля на лінію, та водія.

Під час наради також зосередили увагу на питанні легалізації трудових відносин  у сфері автотранспорту та дотримання вимог законодавства про працю.

Присутні домовились про координацію дій в частині інформаційно-роз’яснювальної роботи та здійснення спільних перевірок.

Змінити мову