У Тернопільському обласному протитуберкульозному диспансері відбулось навчання з питань охорони праці

20 березня 2018

16 березня у Тернопільському протитуберкульозному диспансері відбулись навчання з питань охорони праці та  створення належних безпечних та здорових умов праці.

Навчання відбулося за участі начальника відділу нагляду в АПК та СКС, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Тернопільській області Петра Гички, лікаря з гігієни праці Богдана Марківа, фахівець з охорони праці Управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА та представника Управління ДСНС України у Тернопільській області.

Петро Гичка охарактеризував основні технологічні процеси протиберкульозних закладах. Зокрема, звернув увагу на безпеку роботи з електрообладнанням, технологічним медичним обладнанням, проаналізував типові помилки  при експлуатації обладнання. Богдан Марків проаналізував епідситуацію із захворюваністю туберкульозом в Україні та області за останні 10 років, а також професійну захворюваність туберкульозом в Україні за період 2007-2016 років, охарактеризував основні професійні фактори ризику для здоров’я працівників протитуберкульозних закладів. Зокрема, акцентовано увагу на неухильному дотриманні протиепідемічного режиму в стаціонарах, поліклініках, лабораторіях, допоміжних службах, а також знезараженні стічних вод. Зверенено увагу на правила безпечної роботи в рентгенологічних кабінетах.

Проаналізовано стан проведення медичних оглядів в протитуберкульозних закладах. Проведений стислий аналіз епідситуації із захворюваністю грипом та кором.

Проаналізовано стан травматизму в закладах охорони здоров’я у 2017 році, а також заходи щодо профілактики травматизму.

Представники Управління ДСНС України у Тернопільській області проаналізували найбільш життєві ситуації в побуті та на виробництві, продемонстрували навчальний фільм та провели практичне протипожежне навчання.

В обговоренні навчань працівники Тернопільського обласного Тернопільського протитуберкульозного диспансеру відзначили важливість проведення навчань, створенні безпечних та здорових умов праці працівників протитуберкульозних закладів, профілактиці травматизму, нещасних випадків, професійної захворюваності.

Богдан Марків

лікар з гігієни праці

відділу з питань праці гігієни праці

Управління Держпраці у Тернопільській області

 

Змінити мову