Інспектор праці Управління Оксана Григорчук провела семінар-навчання для початківців, котрі мають намір розпочати свій власний бізнес із залученням найманих працівників

22 серпня 2019

У  Тернопільському міському центрі зайнятості спільно з спеціалістами центру зайнятості провели семінар-навчання для початківців, котрі мають намір розпочати свій власний бізнес із залученням найманих працівників і для досвідчених суб’єктів господарювання, які успішно працюють та надають послуги у різних сферах діяльності на теренах нашої області та за її межами.
Головний державний інспектор Управління Держпраці у Тернопільській області Оксана Григорчук звернула увагу присутніх про важливість наглядової й контрольної діяльності щодо використання роботодавцями найманої праці. Як пояснила Оксана Григорчук, це зумовлено багатьма чинниками, зокрема низьким рівнем правової обізнаності серед роботодавців та поширення нелегальних працевлаштування (неофіційної зайнятості), коли використання праці відбувається поза впливом трудового законодавства тощо. Поширеними є випадки несвоєчасної або неповної виплати заробітної плати, ігнорування законодаства у сфері охорони праці, незаконного звільнення з роботи, тощо.
Оксана Григорчук також ще раз наголосила роботодавцям і про дотримання квоти працевлаштування людей з інвалідністю, а також працівників, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, а саме для підприємств (установ, організацій) із чисельністю штатних працівників від 8 до 20 осіб запроваджується квота в розмірі не менше однієї особи в середньообліковій чисельності штатних працівників для працевлаштування осіб, яким до настання права на пенсію за віком лишилося 10 і менше років (далі – особи передпенсійного віку). Тобто, поряд із нормативом працевлаштування осіб з інвалідністю, починаючи з 2018 року, такі роботодавці мають також посприяти в працевлаштуванні до себе однієї особи передпенсійного віку.

Змінити мову