Тернопільщина: у 34 лікувальних закладах, що діють для госпіталізації із підтвердженим випадком та підозрою на COVID-19, провели інформування щодо безпечної експлуатації кисневого обладнання

24 грудня 2020

Упродовж листопада-грудня у лікувальних закладах області, що виокремлені для госпіталізації пацієнтів із підтвердженим випадком та підозрою на COVID-19, інспектори Управління Держпраці у Тернопільській області проводили інформування щодо безпечного використання кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем. Зокрема, в області є 34 лікувальних заклади для пацієнтів із коронавірусною хворобою.

Фахівці Управління обстежували стан умов використання кисневих балонів та трубопроводів з киснем. Особливу увагу приділяли питанню безпечних умов використання кисневих балонів та трубопроводів з киснем. Інспектори, оглядаючи обладнання, вказували на виявлені порушення, що негайно усувались відповідальним персоналом.

Зокрема, сьогодні, 24 грудня, керівник Управління Держпраці в області Віталій Мариновський разом з інспектором Управління Ігорем Процем відвідали КНП «Почаївська районна комунальна лікарня», де провели роз’яснювальну роботу з питань безпечної експлуатації кисневих балонів і систем трубопроводів з киснем.  Відповідальному персоналу роз’яснили  про можливі небезпеки, що виникають під час транспортування, зберігання та використання кисню, поінформували про заходи, які необхідно вжити для безпечної експлуатації кисневого обладнання.

Віталій Мариновський звернув увагу керівництва лікарні на обов’язковості неухильного дотримання вимог Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском. Ігор Проць також наголосив на безпечному зберіганні та використанні кисневих балонів  і трубопроводів, а також необхідності  якісного проведення інструктажу з охорони праці для працівників, що їх обслуговують

Персоналу лікарні надали інформаційно-методичні матеріали щодо безпечної експлуатації кисневих балонів і систем трубопроводів з киснем та Пам’ятку для працівників закладів охорони здоров’я щодо безпеки під час роботи з кисневим обладнанням.

Змінити мову