На автомийках Чортківської об’єднаної територіальної громади проведено превентивну роботу щодо зниження рівня неформальної зайнятості населення

10 червня 2021

Інспектор праці Управління Держпраці Ольга Кузик спільно з представниками органу місцевого самоврядування та  територіального органу служби зайнятості зустрілися з роботодавцями та працівниками автомийок, розташованих на території Чортківської об’єднаної територіальної громади.

Під час цих інформаційних відвідувань представниками влади та бізнесу було проведено змістовну інформаційно-роз’яснювальну роботу, зорієнтовану на зниження рівня незадекларованої праці на території громади у цій галузі економіки.

Окрім того, інспектор праці привернула увагу суб’єктів господарювання до необхідності створення безпечних умов праці та неухильного дотримання ними вимог законодавства у сфері охорони праці, промислової безпеки та гігієни праці.

Фахівець Управління також наголосила, що після інформаційної кампанії  розпочнеться – інспекційна і вона буде спрямована на тих роботодавців, які використовують найману працю, але трудові договори з ними не укладають та не сплачують податки та єдиний соціальний внесок.

Змінити мову