Тернопільщина: на ПрАТ «Тернопільський молокозавод» проходив дводенний семінар з питань безпеки праці в умовах війни

24 травня 2022

Посадові особи Управління Держпраці та Тернопільського міського відділення Управління ВД ФССУ в Тернопільській області провели з керівниками структурних підрозділів ПрАТ «Тернопільський молокозавод» дводенний семінар з питань безпеки праці та дотримання вимог трудового законодавства під час війни.

Від Управління Держпраці участь у заході взяли в. о. начальника Ігор Хаварівський, перший заступник начальника Андрій Зубик, начальник відділу Михайло Бойко, головні державні інспектори Ірина Корнійчук та Іван Магмет.

В рамках заходу присутніх було ознайомлено із внесеними у трудове законодавство змінами на час дії воєнного стану. Ці зміни стосуються, зокрема, прийняття та звільнення працівників з роботи, порядку надання відпусток, обліку робочого часу та інші.

Також особлива увага була приділена питанню  організації робочих місць у виробничих цехах, проведенню технічних оглядів виробничих об’єктів, наявності захисних огороджень на рухомих частинах устаткування, справності блокувальних пристроїв, використанні засобів індивідуального захисту працівниками під час виконання робіт та проведення атестації робочих місць.

На завершення семінару фахівцями Управління Держпраці було рекомендовано посилити контроль за станом охорони праці на дільницях структурних підрозділів, а також провести позапланові інструктажі з працівниками на дільницях та розробити на підприємстві, де виконуються роботи підвищеної небезпеки, організаційно-технічні заходи щодо безпеки праці в умовах дії воєнного стану.

 

 

 

 
Змінити мову