Тернопільщина: внутрішньо переміщеним громадянам – про трудові права та ризики торгівлі людьми під час пошуку роботи

01 червня 2022

У Кременці інспектор праці Управління Держпраці Любов Пугач разом з представниками благодійного фонду «Рокада» відвідали місцевий навчальний заклад, у якому тимчасово проживають люди, які були вимушені покинути власні домівки через активні бойові дії, що ведуться у інших регіонах України.

Також інспектор праці Управління Держпраці Ірина Гранківська надала консультаційний супровід внутрішньо переміщеним громадянам, які тимчасово проживають у Тернополі.

Фахівці Управління Держпраці роз’яснили присутнім про права найманих працівників та про основні аспекти трудових відносин під час воєнного стану.

Особливу увагу було приділено протидії торгівлі людьми. Наголошено, що торгівля людьми – це форма сучасного рабства та її жертвою може стати будь-хто, незалежно від віку, статі та соціального становища. Присутнім було  роздано буклети з інформацією як діяти у ризикованих випадках.

Під час індивідуальних розмов бажаючі отримали вичерпні відповіді на конкретні життєві питання щодо захисту їхніх трудових прав.

Більше інформації про найпоширеніші питання з трудового законодавства в умовах воєнного стану можна отримати на інформаційному порталі  pratsia.in.ua.

 

Змінити мову