Посадові особи Управління Держпраці – про спрощений процес набуття права на виконання робіт та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки

02 червня 2022

З метою підтримки бізнесу в умовах війни головні державні інспектори відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці Ірина Корнійчук, Василь Щудла, Ігор Помірський упродовж тижня надали консультативну допомогу 3 суб’єктам підприємництва, які частково призупинили експлуатацію обладнання  підвищеної небезпеки через відсутність у них дозволів та декларацій відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.

Роботодавцям роз’яснено про запровадження спрощеного процесу набуття права на виконання робіт та на експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки на період дії воєнного стану.

Також надано дієву консультативну допомогу щодо оформлення декларацій про провадження господарської діяльності без отримання відповідних дозвільних документів.

Разом з тим наголошено, що ця декларація діє лише на період дії воєнного стану і після припинення чи скасування воєнного стану суб’єкт господарювання зобов’язаний отримати відповідні дозвільні документи не пізніше трьох місяців.

Більше інформації про найпоширеніші питання щодо ведення господарської діяльності в умовах воєнного стану можна отримати:

  • на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua;
  • у розділі питання/відповіді на сайті Держпраці.

Змінити мову