Тернопільщина: інспектори праці продовжують інформувати про переваги офіційного працевлаштування

17 серпня 2022

Фахівці Управління Держпраці у Тернопільській області Надія Береза та Наталія Запольська, в рамках кампанії  «Виходь на світло!», продовжують доносити до відома працівників інформацію про переваги офіційного працевлаштування. Зокрема, їм наголошують, що, з моменту підписання трудового договору, найманий працівник має право на захист своїх трудових прав й соціальних гарантій, на безпечні та здорові умови праці на щорічні оплачувані відпустки тощо.

Відвідуючи роботодавців,  інспектори праці звертають увагу на те, що укладаючи трудові договори з працівниками, вони отримують безліч переваг: імідж соціально відповідальної компанії чи підприємця, можливість залучати інвестиції та кращих фахівців, виходити на нові ринки та чесно конкурувати за якістю послуг і ціною. Крім цього, посадові особи Управління нагадують, що задекларовані працівники працюють краще, рідше змінюють роботу, більш ініціативні, ніж незадекларовані працівники і саме це в майбутньому призведе  до уникнення зайвих витрат і збитків для роботодавця.

Також інспектори Управління консультують присутніх з актуальних запитань щодо змін у трудовому законодавстві та з питань оформлення трудових відносин, роздають буклети з корисною інформацією, розробленою Держпраці за сприяння проекту ЄС-МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні».

Більше інформації на інформаційному порталі: www.pratsia.in.ua, консультації засобами зв’язку: +38068 134 15 32, 25-48-49.

Змінити мову