Тернопільщина: про трудовий договір, як пасок безпеки у світі праці, дізналися здобувачі центру професійно-технічної освіти під час інформаційного заходу

21 грудня 2023

Фахівці відділу з питань праці північно-східного напрямку управління інспекційної діяльності у Тернопільській області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці, на виконання Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці та виробничого травматизму на 2023 рік, в рамках співпраці з навчальними закладами області та з метою популяризації серед студентської молоді переваг офіційного працевлаштування, провели інформаційний захід у Державному навчальному закладі «Тернопільський центр професійно-технічної освіти».

Посадові особи презентували для здобувачів центру професійно-технічної освіти доповідь на тему: «Трудовий договір: Твій пасок безпеки у світі праці».

Особливу увагу присутніх акцентували на тому, що трудовий договір у світі праці настільки ж важливий, як і пасок безпеки в автомобілі, оскільки в непередбачуваних життєвих ситуаціях дає можливість захистити свої права та відстояти власні інтереси. Також роз’яснили студентам правила та процедуру належного оформлення трудових відносин, зазначили як розпізнати ризики, пов’язані з незадекларованою діяльністю та примусовою працею, розповіли про пільги і соціальні гарантії для молодих працівників і наголосили про відповідальність за експлуатацію дитячої праці.

Водночас учасників зустрічі ознайомили з анімаційними роликами, в яких у доступній та цікавій формі розповідається  про вимогами законодавства, що регулює працю молоді, в тому числі неповнолітніх, зазначили мінімальний вік для прийому на роботу  та зосередили увагу на актуальних змінах у трудових відносинах під час воєнного стану.

Загалом, зустріч пройшла цікаво, в форматі активного діалогу, де кожен учасник зустрічі отримав відповіді на актуальні запитання, а також практичні поради щодо захисту себе та своїх колег від незаконних діянь та трудової експлуатації.

На завершення заходу, інспектори праці наголосили, що знання вимог законодавства про працю – це запорука поваги до створення гідних умов праці на кожному робочому місці та побажали студентській молоді успіхів у навчанні, офіційного працевлаштуватися та достойної заробітної оплати.

Більше інформації про найпоширеніші питання з трудового законодавства в умовах воєнного стану можна отримати на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua

Змінити мову