Тернопільщина: студентам коледжу про особливості праці неповнолітніх

23 травня 2024

Напередодні відзначення Міжнародного дня захисту дітей і Всесвітнього дня боротьби з дитячою працею та з метою популяризації серед молоді важливості офіційної зайнятості, розпочато Цикл гостьових лекцій щодо застереження порушень трудового законодавства в частині працевлаштування неповнолітніх осіб в Галицькому фаховому коледжі імені В’ячеслава Чорновола.

Фахівцями відділу з питань праці північно-східного напрямку управління інспекційної діяльності у Тернопільській області Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено освітній захід із студентами першого курсу, які навчаються за спеціальностями «Право» та «Комп’ютерні науки» та презентовано доповідь на тему «Праця неповнолітніх – поінформувати та захистити від помилок».

Присутніх ознайомили з вимогами законодавства, що регулює працю неповнолітніх осіб, зазначили мінімальний вік для прийому на роботу  та зосередили увагу на правилах та процедурі належного оформлення трудових відносин. Зокрема, студентській молоді роз’яснено про максимальну тривалість робочого часу, про заборону працювати понаднормово та у вихідні дні, у небезпечних і шкідливих умовах праці, на важких і підземних роботах, а також їздити у відрядження тощо.

Для студентів які вивчають комп’ютерні науки  цікавими були питання надомної і дистанційної роботи, оскільки їх фаховість дає змогу здійснювати трудову діяльність з дому або з будь-якого куточку світу. Студентів правничої спеціальності, як майбутніх юристів, більше зацікавили питання, що стосувалися процедури захисту порушених трудових прав.

Зустріч пройшла у форматі жвавого діалогу, де кожен отримав відповідь на своє запитання.

Більше інформації про найпоширеніші питання з трудового законодавства в умовах воєнного стану можна отримати на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua.

Змінити мову