Проведено спільні інформаційно-роз’яснювальні заходи з представниками Управляння освіти Заліщицької міської ради

24 травня 2024

З нагоди відзначення Міжнародного дня захисту дітей і Всесвітнього дня боротьби з дитячою працею, головними державними інспекторами управління інспекційної діяльності у  Тернопільській  області проведено спільні інформаційно-роз’яснювальні заходи з представниками Управляння освіти Заліщицької міської ради.

Метою проведеного заходу  є організація спільної роботи щодо інформування роботодавців про вимоги законодавства про працю та охорону праці щодо неповнолітніх працівників та обговорення особливостей правового регулювання праці неповнолітніх громадян.

В ході проведення заходу роз’яснено, що неповнолітні, тобто особи, що не досягли вісімнадцяти років, у трудових правовідносинах прирівнюються у правах до повнолітніх, а в галузі охорони праці, робочого часу, відпусток та деяких інших умов праці користуються пільгами, встановленими законодавством України.

Надано фахові відповіді  на запитання щодо законодавства з питань праці та охорони праці, які цікавили присутніх під час проведення заходу, а також повідомили про відповідальність за порушення законодавства.

Більше інформації про найпоширеніші питання трудового законодавства можна отримати на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua.

 

Змінити мову