Студентам Тернопільщини покроково роз’яснюють процедуру оформлення неповнолітніх працівників

27 травня 2024

Завершуючи цикл гостьових зустрічей, інспектори відділу з питань праці північно-східного напрямку управління інспекційної діяльності в Тернопільській області Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці презентували студентській молоді Галицького фахового коледжу імені В’ячеслава Чорновола доповідь на тему: «Праця неповнолітніх – це потрібно знати».

Як показує практика, більшість дітей не знає своїх прав та пільг, які їм гарантує держава. У результаті вони можуть натрапити на недобросовісних роботодавців. Саме тому фахівці Міжрегіонального управління наголошують молоді, що лише офіційне працевлаштування забезпечує соціальний захист та безпечні умови праці.

Учасниками освітнього заходу, що приурочений Дню захисту дітей та Дню боротьби з дитячою працею, були студенти першого курсу спеціальностей «Готельно-ресторанна справа», «Геодезія та землеустрій», «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» та «Туризм і рекреація».

Виступаючи, фахівці ілюстрували анімаційні ролики, розроблені Держпраці, які у доступній і цікавій формі розповідають про вимоги трудового законодавства, зокрема: про дитячу працю, про переваги офіційного працевлаштування, про ризики незадекларованої праці, про порядок оформлення трудових відносин з неповнолітніми, про медогляди тощо.

Додатково учасникам заходу було повідомлено про запровадження роботодавцями в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційовану Держпраці, за підтримки Міжнародної організації праці, програму «З турботою про себе та кожного» і роздано стіки, які у потрібний момент сприятимуть відновленню психоемоційного стану.

Більше інформації про найпоширеніші питання з трудового законодавства в умовах воєнного стану можна отримати на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua.

 

 

Змінити мову