Працівникам медичної галузі щодо питань організації радіаційного контролю та впровадження програм психосоціальної підтримки на робочому місці

28 травня 2024

Фахівець відділу з питань гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці управління інспекційної діяльності у Тернопільській області Південно-Західного міжрегіонального управління  Державної служби з питань праці  Людмила Крамар  провела  превентивний захід  з питань гігієни праці для працівників  КНП «Тернопільська обласна лікарня» Тернопільської  обласної  ради.

Під час заходу проведено роз’яснювальну роботу з персоналом, який експлуатує обладнання підвищеної небезпеки, забезпечує роботу рентгенодіагностичних апаратів, з питань організації радіаційного контролю при проведенні медичних рентгенологічних  процедур у  медичному закладі, дозиметричного контролю робочих місць та індивідуальних доз опромінення працівників підприємства.

Особливу увагу приділено питанню своєчасного і якісного проведення медичних оглядів працівників певних категорій, згідно Порядку, затвердженого Наказом Міністерства охорони здоров’я України №246  від 21.05.2007 року.

Окрім того,  представником Держпраці  наголошено, що в Україні триває реалізація Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». З метою покращення психічного здоров’я працівників рекомендовано  впроваджувати  програми психосоціальної підтримки на робочому місці.

Більше інформації про найпоширеніші питання з гігієни праці та трудового законодавства в умовах воєнного стану можна отримати на інформаційному порталі  Держпраці http://pratsia.in.ua/.

 

Змінити мову