Проведено інформаційний захід для працівників Національного природного парку  “ Кременецькі Гори”.

14 червня 2024

Посадовими особами відділу з питань безпеки праці північного напрямку управління інспекційної діяльності у Тернопільській  області Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці   проведено інформаційний захід для працівників Національного природного парку  “ Кременецькі Гори”.

Під час заходу посадові особи зазначили, що одним із основних завдань перед керівниками та відповідальними особами за стан охорони праці на виробництві є доведення до усіх працівників вимог ЗУ «Про охорону праці». Окремо наголосили на важливості додержання вимог статті 14 згаданого закону,  згідно з якої працівник зобов’язаний дбати про особисту безпеку і здоров’я, а також про безпеку і здоров’я оточуючих людей в процесі виконання будь-яких робіт, знати і виконувати вимоги нормативно-правових актів з охорони праці, правила поводження з машинами, механізмами, устаткуванням та іншими засобами виробництва, користуватися засобами колективного та індивідуального захисту.

Водночас зазначено на необхідності проведення  інструктажів з охорони праці на робочих місцях з усіма працівниками,  проходження у встановленому законодавством порядку попередніх та періодичних медичних оглядів, щорічного навчання з питань охорони праці та безпечного ведення робіт з підвищеною небезпекою для посадових осіб та працівників, перевірки знань  щодо дотримання правил безпечного виконання робіт.

Окрім того, представниками Держпраці запропоновано впровадити програми психосоціальної підтримки на робочому місці з метою покращення психічного здоров’я працівників.

Більше інформації про найпоширеніші питання з охорони праці можна отримати на інформаційному порталі Держпраці http://pratsia.in.ua

 

Змінити мову