Про проект плану реалізації Концепції розвитку охорони психічного здоров’я на Тернопільщині

03 вересня 2024

Начальник відділу з питань гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці Олег Бандура  на базі департаменту Охорони здоров’я Тернопільської ОВА взяв участь у нараді з керівниками департаментів обласної адміністрації, на якій опрацьовували проект обласного Плану заходів на 2024-2026 роки з реалізації Концепції розвитку охорони психічного здоров’я в Україні на період до 2030 року.

Увагу присутніх було привернуто до важливості в реалізації концепції психічного здоров’я – психосоціальної підтримки на робочих місцях, адже така підтримка на роботі є невід’ємною складовою безпеки та здоров’я кожного працюючого.

Тривоги, переживання, страх , так чи інакше, накладають свій відбиток на психологічний стан, у підсумку – не дають змоги працювати ефективно. Саме тому, надзвичайно важливо вчасно помічати ознаки стресу, щоб запобігти появі ризиків, пов’язаних з психічними розладами, депресією,  міжособистісними конфліктами, зниженням мотивації і продуктивності, травмуванням на роботі тощо. Системна турбота про ментальне самопочуття так само важлива, як і турбота про фізичний стан людини.

 

Більше інформації про найпоширеніші питання гігієни праці, психосоціальної підтримки на робочому місці, безпеки праці та трудового законодавства – на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua

Змінити мову