Фахівці Управління інспекційної діяльності у Тернопільській області провели моделювання подій на робочому місці у ТОВ «Водаленд індастрі»

11 вересня 2024

Фахівці Управління інспекційної діяльності у Тернопільській області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці провели у ТОВ «Водаленд індастрі» (де трапився нещасний випадок) моделювання подій на робочому місці.

Під час заходу посадовці розповіли про безпеку під час виконання ремонтних та демонтажних робіт та наголосили на виконанні вимог  Правил охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями  (НПАОП 0.00-1.71-13), Мінімальних вимог безпеки і охорони здоров’я при використанні працівниками засобів індивідуального захисту на робочому місці (НПАОП 0.00-7.17-18).

Безпосередньо на місці нещасного випадку, учасники заходу змоделювали події нещасного випадку, відновивши покрокову послідовність подій. Визначили критичні фактори, що призвели до нещасного випадку та зімітували сценарій безпечної поведінки працівника на робочому місці.

Вивчивши та проаналізувавши матеріали розслідування нещасного випадку, який проводився комісією підприємства, першочергово звернуто увагу на:

  • основні причини настання нещасного випадку;
  • поєднання технічних та організаційних причин;
  • виконання заходів щодо запобігання подібним нещасним випадкам;
  • оцінено актуальність заходів, щодо запобігання подібним нещасним випадкам

На завершення заходу, прийнято рішення, спрямовані на подальші кроки щодо підтримання стану охорони праці та промислової безпеки праці на підприємстві.

Більше інформації про найпоширеніші питання із законодавства про охорону праці в умовах воєнного стану можна отримати на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua

Змінити мову