Тернопільщина: семінар-нарада для енергетиків

12 вересня 2024

Фахівці Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці в рамках інформаційно-роз’яснювальної роботи провели семінар-нараду для енергетиків Тернопільщини.

Під час зустрічі обговорювали:

  • організаційні і технічні заходи безпечного виконання робіт в діючих електроустановках;
  • порядок організації безпечного проведення робіт за нарядом-допуском та розпорядженнями;
  • підготовку робочого місця, проведення цільового інструктажу та допуску бригади до виконання робіт в електроустановках понад 1000 В.
  • використання засобів індивідуального захисту, тільки тих, які пройшли відповідні випробування згідно з нормами Правил експлуатації електрозахисних засобів;
  • порядок дій при обслуговуванні технологічного обладнання підвищеної небезпеки;
  • надання домедичної допомоги у разі нещасного випадку на виробництві.

Також, було проведено аналіз виробничого травматизму, розглянуто обставини і причини нещасних випадків із тяжкими та смертельними наслідками. Інспектори звернули на те, що найважливішим аспектом в процесі трудової діяльності – є збереження життя та здоров’я працівників, створення належних, безпечних і здорових умов праці, запобігання нещасним випадкам та професійним захворюванням, а тому роботодавець зобов’язаний створити на робочому місці в кожному структурному підрозділі умови праці відповідно до нормативно-правових актів, а дотримання заходів безпеки під час виконання робіт в діючих електроустановках покладено на  кожного з членів бригади.

Змінити мову