На Тернопільщині проводяться інформаційно-роз’яснювальні заходи по боротьбі з торгівлею людьми

10 жовтня 2024

Посадовими особами Південно-Західне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці, спільно з працівниками Головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, проводяться заходи щодо реалізації Оперативного плану операції «EMPACT» по боротьбі з торгівлею людьми у формі трудової експлуатації.

Під час інформаційних відвідувань фахівці Міжрегіонального управління доносять громадянам інформацію про поняття, основні аспекти та наслідки торгівлі людьми, а також форми експлуатації людьми. Окремо, наголошено про причини, які сприяють потраплянню людей до рук шахраїв – торговців, хто може бути торговцем людьми та що потрібно знати, аби не потрапити у пастку протиправних дій злочинців.

Також, інспектори наголосили, що однією з форм торгівлі людьми є трудова експлуатація, коли людину змусили шляхом обману, погроз та залякування віддати паспорт або інші документи, виконувати роботу, якою вона не хотіла займатися, працювати безоплатно, понад норму або у поганих та шкідливих умовах.

Більше інформації про найпоширеніші питання з трудового законодавства під час дії воєнного стану можна отримати на  інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua

Змінити мову