Безпека праці на підприємствах харчової промисловості

05 грудня 2024

Фахівцями  управління інспекційної діяльності в Тернопільській області Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено превентивний захід на підприємстві харчової промисловості Тернопільської області.

Під час заходу розглянуто ряд питань з безпеки праці, а саме:

  • проходження навчання і перевірки знань з питань охорони праці посадових осіб;
  • правильного та своєчасного проведення та відповідного оформлення результатів навчання та інструктажів працівників з питань охорони праці;
  • проведення заходів  щодо запобігання виникненню нещасних випадків;
  • необхідності дотримання вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці;
  • оформлення відповідних дозвільних документів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки в умовах воєнного стану;
  • забезпечення працівників спецодягом та засобами індивідуального захисту.

Особливу увагу приділено порядку проведення атестації робочих  місць за умовами праці.  Наголошено,  що якісно і своєчасно проведена атестація робочих місць дозволяє працівнику реалізувати права на здорові й безпечні умови праці, пільгове пенсійне забезпечення, пільги та компенсації  за роботу, залежно від шкідливих та небезпечних виробничих факторів.

Більше інформації про найпоширеніші питання безпеки праці та трудового законодавства – на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua

 

Змінити мову