Превентивний захід на підприємствах харчової промисловості
19 лютого 2025Фахівцем управління інспекційної діяльності у Тернопільській області проведено на території Підволочиської громади технічні консультації на робочих місцях в цехах по випічці хліба і хлібобулочних виробів.
Під час заходів особлива увага була приділена організації робочого місця пекаря та експлуатації технологічного обладнання, оскільки робоче місце пекаря – це потокова комплексно-механізована лінія, яка включає в себе тістомісильні, ділильні, формовочні, тістозакаточні машини, пекарні-камери, спеціальний стіл, печі. Головний державний інспектор довів до працівників вимоги безпеки до виробничого устаткування, які зазначені у Правилах безпеки для виробництва хліба, хлібобулочних та макаронних виробів, наявності на обладнанні запобіжних пристроїв та блокувань, захисних огороджень рухомих та обертових частин устаткування.
В умовах воєнного стану особливо важливо організувати безпечні і здорові умови праці для працівників.
Учасники заходу мали можливість провести конструктивний діалог, отримати відповіді на актуальні питання.
Більше інформації про безпечну працю – https://pratsia.in.ua.