Безпека праці на підприємствах харчової промисловості
05 грудня 2024Фахівцями управління інспекційної діяльності в Тернопільській області Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено превентивний захід на підприємстві харчової промисловості Тернопільської області.
Під час заходу розглянуто ряд питань з безпеки праці, а саме:
- проходження навчання і перевірки знань з питань охорони праці посадових осіб;
- правильного та своєчасного проведення та відповідного оформлення результатів навчання та інструктажів працівників з питань охорони праці;
- проведення заходів щодо запобігання виникненню нещасних випадків;
- необхідності дотримання вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці;
- оформлення відповідних дозвільних документів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки в умовах воєнного стану;
- забезпечення працівників спецодягом та засобами індивідуального захисту.
Особливу увагу приділено порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці. Наголошено, що якісно і своєчасно проведена атестація робочих місць дозволяє працівнику реалізувати права на здорові й безпечні умови праці, пільгове пенсійне забезпечення, пільги та компенсації за роботу, залежно від шкідливих та небезпечних виробничих факторів.
Більше інформації про найпоширеніші питання безпеки праці та трудового законодавства – на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua