Фахівці Управління Держпраці у Тернопільській області дали інтерв’ю кореспондентам Тернопільського обласного радіо щодо профілактики короновірусної інфекції
05 березня 2020Лікар з гігієни праці відділу гігієни праці Управління Держпраці у Тернопільській області Богдан Марків дав інтерв’ю кореспонденту Тернопільського обласного радіо з питань профілактики короновірусної інфекції серед працівників підприємств торгівлі, транспорту та громадського харчування.
Богдан Марків надав характеристику епідемічної ситуації у світі та Україні щодо поширення короновірусної інфекції. Озвучив рекомендації для профілактики короновірусної інфекції як серед працівників підприємств торгівлі, громадського харчування та транспорту, так і серед відвідувачів закладів.
Акцентовав увага на дотриманні правил особистої гігієни, провітрюванні виробничих приміщень, транспортних засобів, дезінфекції робочих поверхонь, прибиранні виробничих та побутових приміщень. Також рекомендував уникати контакту з дикими тваринами, та по можливості менше контактувати із свійськими тваринами.
Працівникам закладів громадського харчування фахівець Управління рекомендував якісно мити посуд, дотримуватись термічних режимів при приготуванні їжі, а також правил зберігання харчової сировини та готової продукції.
Для працівників та населення надані рекомендації щодо ведення здорового способу життя та повноцінного вітамінізованого харчування.