На Тернопільщині глядачам телеканалу Тернопіль 1 та ІНТБ розповіли що необхідно знати про працю неповнолітніх

03 червня 2024
 З нагоди відзначення Міжнародного дня захисту дітей та Всесвітнього дня боротьби з дитячою працею, головний державний інспектор відділу з питань праці північно-східного напрямку управління інспекційної діяльності у Тернопільській області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці побувала в гостях у ведучого програми «Сильні разом» на телеканалі Тернопіль 1 та ІНТБ.
В прямому  ефірі програми було зазначено, що, з настанням канікулярного періоду, молодь все частіше намагається працевлаштуватися аби заробити свої перші власні кошти, проте, на жаль, більшість дітей не знає своїх прав та пільг, які їм гарантує держава. У результаті вони можуть натрапити на недобросовісних роботодавців. Саме тому фахівець Міжрегіонального управління наголосила, що лише офіційне працевлаштування забезпечує соціальний захист та безпечні умови праці.
Також інспектор доступно, цікаво та  інформативно розповіла про вимоги трудового законодавства, що стосується працездатної молоді, зокрема: про дитячу працю, про переваги офіційного працевлаштування, про ризики незадекларованої праці, про порядок оформлення трудових відносин з неповнолітніми, про медогляди, випробування і стажування тощо.
Крім цього, посадова особа Міжрегіонального управління наголосила куди потрібно звертатися у випадку порушення трудових прав, окреслила місію Державної служби з питань праці та побажала кожному молодому працівнику офіційного працевлаштування та гідної оплати праці за виконану ними роботу.
Більше інформації з питань праці та охорони праці в умовах воєнного стану можна отримати на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua.
Запис прямого ефіру – https://www.facebook.com/share/v/6HyHTgb5AY65bEnH/
Змінити мову