Представникам Головного управління державної казначейської служби України у Тернопільській області про переваги запровадження ефективних програм психосоціальної підтримки на роботі

04 липня 2024
Фахівці відділу з питань праці управління інспекційної діяльності у Тернопільській області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці розпочали відвідування представників органів державної влади з питань важливості запровадження програм психосоціальної підтримки на робочому місці.
За сприяння начальника Головного управління державної казначейської служби України у Тернопільській області Петра ГРИНЧИШИНА, заступник начальника відділу з питань праці Роман БИЦА та головний державний інспектор Надія БЕРЕЗА провели інформаційний захід, на якому ознайомили присутніх з діяльністю Міжрегіонального управління, зосередили увагу на неприпустимості застосування мобінгу, дискримінації, необхідності забезпечення виконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю та обговорили з ними переваги впровадження ефективних програм психосоціальної підтримки на роботі.
Зокрема, посадові особи розповіли, що системна турбота про ментальне здоров’я так само важлива, як і турбота про фізичний стан людини. Це може врятувати життя, запобігти травмуванню на роботі, зберегти кадровий потенціал, підвищити мотивацію і продуктивність.
 Також представники Міжрегіонального управління запропонували свою допомогу щодо інформаційно-консультаційного супроводу при запровадженні політики і програми психосоціальної підтримки та наголосили на тому, що психологічно здорове робоче середовище – це здорове та безпечне середовище, яке сприяє продуктивній роботі, особистісному зростанню, психічному та фізичному добробуту працівників.
Більше інформації про найпоширеніші питання з трудового законодавства в  умовах воєнного стану можна отримати на  інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua.
Змінити мову